Slam de Natuur
navigation-background-element

Slam de Natuur

Waar natuur en slam poetry samenkomen.

Slam de Natuur is deel van het project Verhaal de Natuur van Natuuracademie. Natuurpunt en TRILL sloegen de handen in elkaar en gaan elk jaar op zoek naar unieke verhalen waar kunst en natuur samenvloeien. Samen met Seckou Ouologuem, peter van het project, Antwerps slammer, artiest en organisator nodigen we samen verhaalvertellers, slampoëten en woordartiesten uit in een natuurgebied om hun eigentijdse vorm van poëzie te filmen. In 2021 was dat in Antwerpen, het jaar daarna in Mechelen en 2023? Leuven. 

Dit jaar werden er drie slam poets gepeild naar hun interesse in de natuur. Uniek aan de Leuvense insteek: we koppelden er ook dansers aan! Aan de hand van hun antwoorden werden ze per twee gematcht met een natuurgids die hen rond het gekozen natuurthema tot verwondering brengt in een natuurgebied. Nadien kropen de woordartiesten in hun pen. De geschreven teksten worden samengebracht met de dansmoves en in videoclips gegoten in de natuur. Dit alles werd live gebracht in OPEK als de kers op de taart. 

Interesse in de Leuvense natuur? Klik hier

Meer info over Slam De Natuur 

Locatie: Abdij van Vlierbeek
Artiesten: Sonia Dorcas & Eliene-Louize Rijsenburg
Video: shot by Matse
Natuurgids: Willem Laeremans
Samen met Natuurpunt Leuven

Met de steun van de Vlaamse overheid.

Vertrouwde Grond - Sonia Dorcas & Eliene-Louize Rijsenburg
(Slam de Natuur 2023 @ Abdij van Vlierbeek)

Wat is de link tussen erfgoed en natuur? Sonia onderzoekt deze raaklijn tussen vertrouwde grond en de nieuwe planten die er op groeien, terwijl Eliene-Louize ons een spiegel voorhoudt.

Locatie: Abdij van Vlierbeek
Artiesten: Sonia Dorcas & Eliene-Louize Rijsenburg
Video: Shot by Matse
Natuurgids: Willem Laeremans
Samen met Natuurpunt Leuven